Livsmedelsverket: Brister upptäckta i hanteringen av hamburgare i ”McDonalds frys” på HKScan i Skara
Som FoodMonitor berättat om tidigare så har Livsmedelsverket lagt förbud mot charkbolaget HKScan i Skara och även hotat med vite. Vid myndighetens inspektioner har det även framkommit brister i hur HKScan i Skara hanterar hamburgare.
Läs mer...
Förbud och hot om vite mot HKScan i Skara
Charkbolag HKScan Sweden AB i Skara fryser och tinar kött på ett osäkert sätt. I ett tak växer det mögel. Och färg flagnar från ett annat tak och en vägg. Det påstår Livsmedelsverket som i dagarna lagt hot om vite ...
Läs mer...
Föreläggande vid vite mot Källbergs Industri efter ännu en salmonella-smitta
I mars upptäckte livsmedelsföretaget Källbergs Industri AB i Töreboda salmonella-smitta i sin produkt Mayo-Max. Enligt uppgift finns det misstankar om att smittan kom in produkten i samband med ett avbrott i produktionen för reparation. Livsmedelsverket kritiserar nu bolaget och ...
Läs mer...
EU-larm om ett kosttillskott innehållande ”Epimedium Sagittatum”
Kosttillskottet Gold Max Blue innehåller enligt uppgift växten ”Epimedium Sagittatum” trots att det inte är tillåtet inom EU. EU-kommissionen har i dagarna skickat ut ett livsmedelslarm.
Läs mer...
Odeklarerad sulfit i kokosgrädde från Thailand – kan utgöra risk för sulfitkänsliga astmatiker
Läs mer...
Slakteriverksamheten på KRAV-slakteri förbjuds
Läs mer...
Ansökan om utdömande av vite mot KRAV-godkänt gårdsslakteri för snusk
Läs mer...
Gärningsman beväpnad med hammare rånade anställd på Lantmäteriet
Läs mer...
Beväpnade män brottade ner väktare på ICA Nära
Läs mer...
Avklädd DNA-sprayad rånare greps utanför Netto
Läs mer...
Personal på Coop Värmland blev klöst
Läs mer...
Inga invändningar mot ”vit saltgurka från Östergötland”
Läs mer...
Anmälan: Veterinär underlät att larma om magra och svårt sjuka kalvar
Läs mer...
Läkemedelsverket klassar ”Knocked the F*ck Out” som läkemedel
Nyligen började webbplatsen Proteinbutiken.se, som ägs av kosttillskottbolaget Scandinavian Supplements Company i Gävle AB i Gävle, att marknadsföra kosttillskottet ”Knocked the F*ck Out”. Det uppmärksammade livsmedelskontrollen på Gävle kommun. Läkemedelsverket gjorde ett utlåtande om att produkten är att räknas som ett läkemedel. Idag tog bolaget bort produkten från sin webbplats.
Läs mer...
Veterinär anmäler kollega som bakdaterade vaccinationsintyg för hästar
Läs mer...
JK tillerkänner Bäsinge Slakteri ersättning efter OV:s slarv med hästpass
Livsmedelsverket måste betala slakteriet Bäsinge Slakteri AB i Krylbo 23 128 kronor i ersättning. Det har i dagarna Justitiekanslern, JK, bestämt. Anledningen är att Livsmedelsverket slarvat med hästpass. Men JK anser också att bolaget haft visst ansvar för det inträffade.
Läs mer...
Yoghurt och sesambröd på Mega Market i Södertälje måste destrueras
Som FoodMonitor berättat om tidigare så har Livsmedelsverket lagt ett förbud mot livsmedelsföretaget J & A Mejerier AB i Flen eftersom bolaget saknar godkännande att bedriva livsmedelsverksamhet. Nu har livsmedelskontrollen på Södertälje kommun upptäckt yoghurt och sesambröd som tillverkats av J & A Mejerier i en Mega Market butik i Södertälje. Kommunen har i dagarna beslutat att matvarorna, som är märkta "Mega", ska destrueras.
Läs mer...
Hälsingestintan kommenterar SLU:s rapport
Som FoodMonitor berättat om tidigare så har Sveriges lantbruksuniversitet, SLU, jämfört slakteriet Hälsingestintan Mobilslakteri i Järvsö med ett stationärt slakteri. Det mynnade ut i rapporten ”Småskalig och mobil slakt av nötkreatur: Djurvälfärd och köttkvalitet”. Nu ger slakteriet sin kommentar.
Läs mer...
Två förelägganden vid vite mot HKScan i Kristianstad
Läs mer...
Bekämpningsmedel i ekologiska bananer på ICA:s lager – odlare avstängd
Läs mer...
Ny forskningsrapport slår hål på Hälsingestintan Mobilslakteris marknadsföring
KOMMENTAREN Slakteriet Hälsingestintan Mobilslakteri AB i Järvsö slår sig för bröstet och säger bland annat på sin webbplats att deras slaktmetod ”är bättre för djuren och kvalitén på köttet blir därefter”. Många bedömare har tidigare stämt in. Men nu har en forskningsrapport publicerats av Sveriges Lantbruksuniversitet, SLU, som på många punkter slår hål på slakteriets marknadsföring.
Läs mer...
Köttet blir inte bättre med Hälsingestintan Mobilslakteri
Många bedömare i köttbranschen har trott att köttet från ett mobilt slakteri blir bättre än från ett stationärt slakteri eftersom djuren inte behöver transporteras. Och djuren skulle bli mindre stressade. Men en studie från Sveriges Lantbruksuniversitet, SLU, visar något helt annat. Forskare har under drygt ett års tid jämfört slakteriet Hälsingestintan Mobilslakteri AB i Järvsö med ett stationärt slakteri.
Läs mer...
Rånare fick med sig 39 000 kronor från ICA Supermarket
Läs mer...
Polarbröd säljer bageri till Originalbagarn
Läs mer...
Polisen har tagit upp anmälan om arbetsmiljöbrott gällande Sorunda Korvfabrik
Läs mer...
Arbetsmiljöverket lägger sanktionsavgifter mot Hung Fat Trading Asien Livs och systerbolag
Läs mer...
J & A Mejerier i Flen förbjuds att släppa ut livsmedel på marknaden
Företaget J & A Mejerier AB i Flen misstänks ha tillverkat och sålt livsmedel utan att vara godkända av Livsmedelsverket. Nu förbjuds bolaget att släppa ut livsmedel på marknaden. Förbudet har förenats med ett vite på 40 000 kronor.
Läs mer...
Selecta sålde ekologiska livsmedel utan att vara certifierade
I dagarna gjorde Järfälla kommun ett tillsynsbesök på livsmedelsföretaget Selecta AB i Järfälla. Då upptäckte man att bolaget säljer ekologiskt märkta produkter utan att vara certifierade så som lagstiftningen kräver. Bolaget medger fel.
Läs mer...
Personal på Netto i Uddevalla höggs ner
I dagarna såg en ur personalen på matbutiken Netto i Uddevalla att en kund hade plockat på sig varor och passerat ut förbi kassan utan att betala för sig. När kunden skulle stoppas uppstod en våldssituation.
Läs mer...
Gärningsmän med ”pistolliknande” föremål rånade Coop Extra Hallstahammar
I dagarna, strax efter öppning, tvingade sig tre gärningsmän ...
Läs mer...

Fler artiklar...