Coop:s kärnfria katrinplommon skadade konsument
Läs mer...
Konsument: flugor och larver i Paulúns supergröt och supermüsli
Läs mer...
Skyhöga skadliga halter av jod i torkade alger
Torkade alger av märket Joy Luck från Kina innehåller 3 439 milligram jod per kilo. Den maximalt tillåtna halten enligt gällande EU-lagstiftning är 20 milligram per kilo. Nu stoppas produkten i Stockholm och Bandhagen.
Läs mer...
Alifater och propylenglykol i dricksvatten på Pajalas flygplats
Läs mer...
Ansvarig på Knorrevången inte delgiven
Läs mer...
Vite mot KLS Ugglarps
”Livsmedelsverket gör en höna av en fjäder”
Läs mer...
”Frätskador” på kakförpackningar på Lidl
Läs mer...
Farlig halt av nikotinsyra i Brutal Anadrol
Läs mer...
Livsmedelsverket sekretessbelägger statistik om kasserade kycklingar
Läs mer...
Okunskap och brottslighet plågar slaktsvin
Som FoodMonitor berättat om tidigare så har slaktsvin med skador som åsamkats av elpåfösare nyligen upptäckts av besiktningsveterinärer. Användandet av elpåfösarna har skett på djur som inte är vuxna helt i strid mot gällande lagstiftning. Dessutom har elpåfösarna av okunskap använts på ett ineffektivt sätt. Slutresultatet har blivit svårt plågade och brännmärkta slaktsvin som ankommit till bland annat köttbolaget Scan:s slakterier. Nu åtalsanmäls allt fler djurbönder och transportörer.
Läs mer...
Officiell veterinär stämmer enhetschef på Livsmedelsverket på 120 000 kronor
Läs mer...
Dafgårds köpte salmonellasmittat fryst griskött från Tyskland
Läs mer...
Grisar brända med elpåfösare upptäckta på Scan
”Djuret har enligt min bedömning utsatts för lidande med tanke på användning av upprepade elstötar som måste ha varit mycket smärtsamma eftersom de varit så långa att de orsakat brännmärken.”
Läs mer...
Danskt foderbolag bröt mot förordning – nu kan fodertillsats till kor i Sverige vara kontaminerat med ko
Läs mer...
bortrivna-etiketter-pa-lammkott width=
Bortrivna etiketter på lammkött
Livsmedelsbutiken Hovsjö Matcenter i Södertälje, som använder varumärket Matrebellen i sin verksamhet, har enligt uppgift sålt omärkta lammstekar och lammskallar. Miljökontoret i Södertälje kommun, som i dagarna lagt ett saluförbud, misstänker att etiketter rivits bort. Men butiken slår ifrån sig och säger att kommunen ljuger.
Läs mer...
Sydkorea godkänner tre företag – nobbar Mårtenssons Partiaffär
Det Sydkoreanska livsmedelsverket har det senaste året låtit inspekterat fyra bolag i Sverige som ansökt om exporttillstånd för köttprodukter. Bland de godkända finns kycklingslakteriet Kronfågel som nu får möjligheten att exportera annars svårsålda köttprodukter. Men charkbolaget Mårtenssons Partiaffär i Stockholm fick nobben på grund av slarv med ansökan.
Läs mer...
Larver och spindelväv i choklad från Merci
Läs mer...
Läkemedelsverket: Kronans Droghandel Apotek bryter mot läkemedelslagen i Coop:s tidning
Läs mer...
Dafgårds backar om ekologisk pizzasås
FoodMonitor har tidigare berättat om att färdigmattillverkaren Gunnar Dafgårds AB i Källby påstått sig inte kunna tillverka helt ekologisk pizzasås. Livsmedelsverket har ställt sig undrande. Nu backar bolaget.
Läs mer...
Viking Line serverade listera-smittad rullsylta från Signal & Andersson
Resenärer som ätit i restauranger på rederiet Viking Lines färjor har den senaste månaden utsatts för listera-smittad rullsylta. Det visar en analysrapport som FoodMonitor tagit del av. När smittan i dagarna upptäcktes var nästan all berörd sylta uppäten. Rullsyltan har tillverkats av charkbolaget Signal & Andersson i Göteborg som bekräftar smittan och som nu vidtar flera åtgärder i sin anläggning.
Läs mer...
Ekologisk barnmat från Holle innehöll atropin
Enligt en tysk myndighet innehåller produkter med barnmat från tillverkaren Holle i Riehen i Schweiz de neurotoxiska alkaloiderna atropin och skopolamin i upp till så höga halter att en portion på 25 gram kan orsaka symptom hos barn. I ett larm i dagarna anges att grossisten Biodynamiska produkter i Järna distribuerat produkterna i Sverige, och att butiken Ekostore Sweden AB i Göteborg haft åtminstone en av produkterna till försäljning.
Läs mer...
Skövde slakteri vill ha skadestånd
– Livsmedelsverket ber om ursäkt
Läs mer...
arbetsmiljoverket-forbjod-ica-s-rovdrift-pa-anstallda width=
Arbetsmiljöverket förbjöd Ica:s rovdrift på anställda – nu överklagar vd beslutet
I slutet av september förbjöd Arbetsmiljöverket butikskedjan Ica att från och med den 15 januari nästa år utföra manuell plockning på sitt lager i Västerås. Detta efter larm från skyddsombud på arbetsplatsen. Förbudet förenades med ett vite på totalt 302 000 kronor. Men istället för att rätta till problemet väljer Ica:s vd nu att istället överklaga beslutet till Förvaltningsrätten i Karlstad.
Läs mer...
115 rapporter i år om fekalier på Scan Linköping
Enligt gällande EU-bestämmelser får fekalie-kontaminering på slaktkroppar inte förekomma. Men FoodMonitor har tidigare avslöjat stora problem på slakteriet Scan Linköping. Nu visar nya uppgifter att veterinärer på slakteriet hittills i år skrivit inte mindre än 115 rapporter om kontamineringen.
Läs mer...
Martin & Servera stoppar grillspett
Livsmedelsföretaget Martin & Servera i Årsta har vid en egenkontroll upptäckt att ett fryst rumänskt grillspett som distribuerats av en grossist i Danmark är smittat med salmonella. Nu stoppas och återkallas produkten i Sverige. Enligt Martin & Servera har inga konsumenter rapporterats skadade.
Läs mer...
Dom: Delsbo slakteri ska betala nytt vite
Slakteriet Delsbo Slakteri AB i Delsbo ska betala 5 000 kronor i vite. Anledningen är att slaktkroppar riskerar att kontamineras. Det framgår av en dom från Förvaltningsrätten i Uppsala i dagarna.
Läs mer...
Djurbonde i Dalarna åtalas för fullgånget kalvfoster
Läs mer...
ICA och Coop ser allvarligt på kontaminering av kött på Scan
Läs mer...
bajs-pa-kott-pa-scan width=
”Bajs på kött” på Scan
Scan Linköping tappade kontrollen och slaktade inte rent.
Läs mer...

Fler artiklar...