Tekniker som arbetade med fasad vid ICA-butik blev huggen med kniv i bröstet – blev allvarligt skadad
Fyra tekniker från företaget Eltel Networks Infranet i Göteborg utförde i dagarna arbeten på en fasad vid en ICA-butik i Göteborg. När de håller på att borra kommer en man i 30-40 årsåldern och hugger en av teknikerna i bröstet med en kniv.
Läs mer...
Statisk elektricitet kan ha antänt mjöl på ASM Foods
En operatör på livsmedelsföretaget ASM Foods i Mjölby hanterade i dagarna torr mjölråvara. Då slog det plötsligt upp en eldslåga.
Läs mer...
Konsumentverket kritiserar Winefinders marknadsföring – igen
Läs mer...
Officiell veterinär får varning av Livsmedelsverket
Läs mer...
ICA Nära i Enskede rånades
I dagarna ringde det på dörren till varuintaget på ICA Nära Tallkrogen i Enskede. Men personalen såg ingen i titthålet på dörren. Då öppnade de dörren. En gärningsman tränger sig då in.
Läs mer...
Skyddsombud vill att Arbetsmiljöverket tvingar Axfood att fixa läckande fläktar på Dagab inköp & logistik
Läs mer...
Mögelgift 30 gånger över gränsvärde i parti med pistagenötter från USA
Läs mer...
Djurbonde i Stockholms län skickade kraftigt förorenade lamm till slakt
I dagarna ankom 20 lamm med enligt Livsmedelsverket ”för livsmedelssäkerheten oacceptabla föroreningar” till ett slakteri. Det framgår av en anmälan till länsstyrelsen.
Läs mer...
Självdöda höns på Håkantorp Slakteri hade tecken på akuta frakturer
Nyligen åkte slakteriet Håkantorp Slakteri AB i Vara och hämtade höns hos några äggbönder. På slakteriet kunde sedan den officiella veterinären, OV, på plats konstatera att 75 av hönsen hade akuta frakturer.
Läs mer...
Livsmedelsverket kräver att Willys betalar 50 000 kronor för felaktig hantering av ekologisk produkt
Som FoodMonitor berättat om tidigare så förbjöd Järfälla kommun en butik tillhörandes butikskedjan Willys att sälja bake off-bröd från livsmedelsföretaget Dafgårds i Källby som var märkt ekologiskt. Butiken var inte certifierad för det. Nu kommer efterspelet. Livsmedelsverket kräver att Willys betalar 50 000 kronor i sanktionsavgift för tilltaget.
Läs mer...
Officiell veterinär skadad på Skövde Slakteri
Läs mer...
Anmälan om snusk på fågelslakteri
Läs mer...
Aflatoxin i majs-och maniokmjöl från Ghana
Det schweiziska livsmedelsverket larmar om att mögelgiftet aflatoxin i för höga halter upptäckts i ett parti majs-och maniokmjöl, av märket Banku Mix, från Ghana. Totalt handlar det om 2 460 kilo.
Läs mer...
Föreläggande vid vite mot gårdsslakteri i Kristinehamn för avsaknad av mikrobiologiska analyser
Läs mer...
Kniv- och pistolbeväpnade maskerade män rånade köttaffär i Strömstad
Läs mer...
SVA riktar kritik mot Livsmedelsverkets agerande på viltslakterier
På Statens veterinärmedicinska anstalt, SVA, har man märkt försämringar de senaste åren när det gäller hur officiella veterinärer, OV, på Livsmedelsverket agerar på viltslakterier. Det finns nu betydande friktion mellan myndigheten och branschen. Torsten Mörner som är Statsveterinär på SVA ser bristande kompetens hos OV som en av de viktigaste orsakerna till problemen.
Läs mer...
Testosteron i skånsk ko var inte doping
Läs mer...
Livsmedelsverket dubbelbemannar på slakteri där ägaren påstås vara ”gränsande till hotfull”
Förhållandet mellan Livsmedelsverket och ägaren till ett slakteri i Mellansverige har den senaste tiden försämrats så till den grad att myndigheten av arbetsmiljöskäl sett sig nödda att dubbelbemanna vid besiktningar av djur. Slakteriägaren ställer sig frågande och har överklagat den ökade kostnaden till förvaltningsrätten.
Läs mer...
Wermlands Mejeri breder ut sig allt mer i butikshyllorna – har planer på laktosfritt
Som FoodMonitor berättat om tidigare så har mjölkbolaget Arvikabygdens Mejeri i Glava nyligen ansökt om konkurs. Men för Wermlands Mejeri i Värmlands Nysäter, som man tidigare konkurrerade med, är situationen en helt annan. Lönsamheten är bra och mejeriet breder nu ut sig allt mer i butikshyllorna på ICA och Coop i Värmland.
Läs mer...
Arvikabygdens Mejeri ansöker om konkurs
I morgon hålls ett edgångssammanträde i Värmlands tingsrätt som gäller mjölkbolaget Arvikabygdens Mejeri AB i Glava. Bolaget är enligt konkursförvaltaren på obestånd.
Läs mer...
Systembolaget måste betala sanktionsavgift till Arbetsmiljöverket – förlorade i kammarrätten
Läs mer...
Domar om Livsmedelsverkets kontrollavgifter för slakterier dröjer
Läs mer...
Litet slakteri: Livsmedelsverket hotar i onödan
Läs mer...
Hårda plastbitar i Menigos kavring från Nynäsbageriet
Läs mer...
Facket: Oegentligheter på butikskedjan ”Mycket mer för pengarna!” – bolaget slår ifrån sig
Personal förbjuds att ha kassastol och ha egen telefon med sig. Det förekommer kränkande särbehandling. Och anställda ska inte vågar yttra sig då de är rädda för straffliknande behandling eller uppsägning. Den kritiken riktar nu fackförbundet Handels mot en matbutik i Luleå som tillhör kedjan Mycket mer för pengarna! Men bolaget är förvånat över uppgifterna och slår ifrån sig.
Läs mer...
”Det var omfattande rörelse i boxen där baggar ihärdigt försökte betäcka tackor”
Nu har det hänt igen. En transportör har levererat osorterade djur till ett slakteri. Totalt handlade det om 156 djur. Denna gång drabbades slakteriet HKScan Sweden AB.
Läs mer...
Livsmedelsverket larmar om testikelskadande Garcinia cambogia i kosttillskott
Läs mer...
Advokat: Delikatessjäv i Livsmedelsverkets personalansvarsnämnd
En advokat, som har en klient som är anställd på Livsmedelsverket, begärde nyligen att myndigheten skulle pröva om en av ledamöterna i deras personalansvarsnämnd var jävig. I ett beslut denna månad frikände personalansvarsnämnden sig själv från detta. Det beslutet kritiserar nu advokaten.
Läs mer...
Därför tar FoodMonitor Borås Stad till Högsta förvaltningsdomstolen
LEDARE Som FoodMonitor har berättat om tidigare så har det funnits allvarliga brister när det gäller bland annat den matförsörjning av äldre i Borås som sköts av vårdbolaget Attendo. FoodMonitor begärde att få ta del av de avvikelserapporter bolaget lämnat in till kommunen, men nekades detta. FoodMonitor överklagade det beslutet till Kammarrätten i Jönköping. Kammarätten avslog överklagandet. Men rätten var inte enig. Ett kammarättsråd hade en avvikande mening. Bland annat därför överklagar vi nu den domen till Högsta förvaltningsdomstolen.
Läs mer...
Åklagare ger Foodora AB företagsbot
Läs mer...

Fler artiklar...