Uppgifter: Missförhållanden i hanteringen av mat på hotellet The Steam Hotel i Västerås
Det finns uppgifter om allvarliga missförhållanden i hanteringen av mat på hotellet The Steam Hotel i Västerås. Det rapporterar P4 Västmanland.
”Vi har personal som har blivit matförgiftade”, ”vi har personal som blivit sjuka på grund av allergier trots till exempel när det skrivs ut att maten är glutenfri och den inte varit det”, och ”vi har problem med att det inte serveras mat till alla med allergier”. Bland annat detta har ett skyddsombud på företaget Hotellet vid sjön i Västerås skrivit om i en anmälan i dagarna till Arbetsmiljöverket.
Men inte nog med det. Skyddsombudet påpekar även bland annat detta:
”Vi har haft problem med att maten är kall”
”Vi har haft problem med att salladsbuffén stått i värme och samma sort framme i flera dagar”
”Vi har problem med att maten väldigt ofta tar slut för dem som jobbar kvällar och helger. Många har alltså jobbat sina pass utan mat i magen på hela kvällen och trots detta dras kostnaden för mat på jobbet av på lönen. Samma sak för alla som blivit sjuka av maten”
Problemen med att maten tar slut gör enligt uppgift att personalen känt sig ”svimfärdig och darrig”.
Vi ett tillfälle ska det ha serverats mögliga tacobröd.
Enligt skyddsombudet har problemen på hotellet pågått sedan starten förra året och ledningen struntar i riskerna och agerar inte tillräckligt.
– Vi hanterar saker och gör det fortlöpande, men om det är så att det upplevs som att vi inte gjort det så är det beklagligt, säger Felix Fuchs, vd på Steam Hotel, till P4 Västmanland.
Västerås stad meddelar att man kommer att undersöka om det finns risker för livsmedelssäkerheten för konsumenter som besöker hotellet.
HÅKAN FRISELL
Fakta: The Steam Hotel i Västerås drivs av företaget Hotellet vid sjön i Västerås. Hotellet vid sjön AB. Omsättning: 88 miljoner kronor (2017). Resultat: minus 19.6 miljoner kronor. Antal anställda: 70.