amandelProduktnytt:
Mandelmjöl
med lågt GI
– Vi ser en stor efterfrågan på bakprodukter med ett lågt GI som dessutom är naturligt fria från gluten. Något som fram till nu varit relativt svårt att hitta, konstaterar Johanna Dannesund, marknadsansvarig på Risenta, som fortsatt satsar på att utöka sitt produktsortiment i bakhyllan och nu lanserar Mandelmjöl. Mandelmjölet fungerar utmärkt som en ingrediens i t ex matbröd, pannkakor och muffins.
  
Risenta konstaterar att samhället blivit alltmer hälsomedvetet och att många ansluter sig till såväl GI metoden som LCHF. Utbudet av livsmedel med lågt glykemiskt index har därför ökat explosionsartat på senare år. 
 ­
– Vi har tagit fram ett härligt mandelmjöl som gör bröd och bakverk saftigare och är ett ypperligt alternativ vid glutenfri bakning, säger Johanna Dannesund.
 
Mandelmjöl används framförallt till söta bakverk såsom t ex den populära makronen och är en huvudingrediens i mandelmassa. Det fungerar bra som ingrediens i t ex matbröd och ger bra smak vid panering.
 
/FoodMonitor