barla
Arla lanserar tyska ”höghöjdsostar”
Arla lanserar nu nya ostar i serien Castello Alps Selection. Classic, Weissbier och Hirten tillverkas av bergsmjölk från kor som betar på hög höjd i tyska alperna. Området heter Allgäu, är beläget vid gränsen till Schweiz och Österrike och är Tysklands främsta region för premiumost.
Tillverkningen är småskalig, gårdarna som producerar ostarna har högst 20 kor vardera. Bergsmjölken följer EUs riktlinjer där kornas livskvalitet står i fokus. Det innebär att de betar 800 meter över havet i områden där det finns rikligt med bergsgräs och alpörter, bekräftar Arla.
– Vi ser att konsumenterna efterfrågar genuina produkter i större utsträckning idag än tidigare. Ostarna som ingår i Castello Alps Selection är tillverkade i liten skala och på ett extremt varsamt sätt där hantverk och recept gått i arv. De passar utmärkt när man vill unna sig något extra, ostar att njuta helt enkelt, säger Manfred von Richthofen, varumärkesansvarig för Castello på Arla.
/FoodMonitor