ikea20Ugnsluckan till IKEA:s spis exploderade
Ingemar Rosell och hans fru bor på Hälsö och skulle till att laga middag i måndags kväll. Då exploderade plötsligt ugnsluckan i köket och de fick glassplitter över sig. Ugnen köptes in på IKEA i juni 2007 i samband med att de byggde om sitt kök. Händelsen är anmäld till Konsumetverket.
– Vi kom inte till skada men det blev splitter över köket, säger Ingemar Rosell.
– Hade det varit några av våra barnbarn hemma då kunde varit en annan femma. De hade fått det mitt i ansiktet.

ikea21

Konsumentverket meddelar att man beställt en undersökning från Glasforskningsinstitutet. Detta efter det att man fått in flera liknande fall den senaste tiden.
”Vi har sett en ökning av anmälningar av härdat glas som imploderat. Även om splittret inte anses som farligt så kan explosionen medföra andra skador, till exempel kan handtaget fara iväg eller då det gäller duschväggar att hyllor ramlar ner”, skriver Kerstin Jönsson, utredare produktsäkerhet på Konsumentverket, i en kommentar.
”Konsumentverket bedömer att detta inte är bra och har därför beställt en utredning från Glasforskningsinstitutet angående kvalitetssäkring av härdat glas. Vi hoppas därmed kunna precisera säkerhetskrav hos tillverkare som vi hoppas ska leda till säkrare glas. Men vi är inte där än.”
/FoodMonitor

 

t20