lindpr
Proteinrika mejeriprodukter
utan tillsatt socker
Lindahls tar fasta på att kvargförsäljningen ökat snabbt på marknaden under de senaste åren, inte minst bland aktiva människor som uppskattar den höga proteinhalten. Nu lanserar Lindahls tretton nya proteinprodukter, samtliga utan tillsatt socker.
På Lindahls konstaterar man att proteintrenden fortfarande är stark och att många vill ha en produkt som samtidigt är snål på kolhydrater. Därför lanserar man också en ny proteinrik nyhet i form av kefir med 12% proteinhalt som lanseras både i en naturell variant och en med smak av blåbär- och acai. Båda utan tillsatt socker.
– Vi följer noga mattrender världen över och vi har sett att kefiren har blivit allt mer populär de senaste åren, särskilt i USA är trenden stor. Eftersom den är rik på protein så passar den naturligt in i vårt sortiment och kan vara ett bra alternativ till dem som tycker att kvargen är lite för sträv, kommenterar Anders Ahlström, brand manager för Lindahls Mejeriprodukter.
Inom kvargsegmentet lanseras fyra nya smaksatta kvargprodukter utan tillsatt socker i 500 gramsbägare. En av dessa är också laktosfri. 150- gramsförpackningarna utökas med smakerna vanilj, nötchoklad samt transbär med tillägg av c-vitamin.
– Vi har sett en enorm efterfrågan på nya kvargprodukter. Kvarg utan tillsatt socker i 500-grams förpackning är ett direkt resultat av konsumenternas önskemål, likaså den smaksatta laktosfria hallonkvargen, säger Anders Ahlström.
/FoodMonitor