Svea Inkasso:s vd hjälper sjuklig 89-åring hårt ansatt av Tele4U
Som FoodMonitor berättat om tidigare stämmer telebolaget Tele4U en 89-årig sjuklig man i tingsrätten på grund av obetalda fakturor. Mannen hävdar att Tele4U lurat honom. Efter det att FoodMonitor berättat om fallet lovar nu inkassobolaget Svea Inkasso AB:s vd Mats Kärsrud att hjälpa mannen. Samtidigt ryter han till mot Tele4U.
– När domen är klar så kommer jag se till att man skriver bort fodringen, säger Mats Kärsrud. 
Som FoodMonitor berättat så driver Svea Inkasso för närvarande ärendet åt Tele4U i Värmlands tingsrätt.
– Jag kommer att ta en diskussion med dem om hur det kommer sig att de har sålt och marknadsfört sig på en sådan gammal person, vilket jag har synpunkter på. Och det tycker vår inkassohandläggare också att vi ska göra.
Enligt Mats Kärsrud är det troligt att den 89-årige mannen kommer att förlora målet. Men det är inte troligt att Tele4U i så fall någonsin kommer att få betalt. Det tycks vara så att Tele4U trots det driver ärendet för att få en fällande dom under bältet.
– Varför driver man nu detta eftersom man aldrig kommer få betalt av honom? Han hade skuldsanering. De kommer aldrig få några pengar utan det kommer att kosta dem pengar. Så det är väl mer för att visa att man har juridiskt rätt, säger han. 
Enligt Mats Kärsrud har inte Tele4U tidigare varit en uppdragsgivare som man haft några större problem med.
– Hos oss är det ingen kund som sticker ut med mycket bestridande eller så i förhållande till volym.
Mats Kärsrud är glad att han kan hjälpa den 89-årige mannen i det aktuella fallet. Som FoodMonitor berättat om tidigare så har mannen tagit väldigt illa vid sig av processen först hos Kronofogden och nu i tingsrätten.
/FoodMonitor