Foodmark köper Lohmanders
Foodmark Sweden förvärvar Lohmandergruppen AB, vars sortiment består av sås, dressing och kryddsmör. Det meddelar man idag.
Genom förvärvet utökar Foodmark Sweden AB sin varumärkesportfölj till att nu omfatta varumärkena Rydbergs, Fjällbrynt och Lohmanders.
– Kylda såser är en växande marknad. En investering i Lohmanders stärker både vår varumärkesportfölj och position på marknaden. Det ligger helt i linje med vår satsning mot att bli störst inom färdiga såser, berättar Peter Sandgren, vd Foodmark Sweden AB.
Foodmark Sweden AB, som ägs av det norska familjeföretaget Agra AS, är Sveriges största producent av färdiga sallader, såser och dressingar. Verksamheten omfattar varumärkena Rydbergs med produktion i Stockholm och Gotland, samt Fjällbrynt med produktion i Östersund. Rydbergs sortiment består bland annat av färdiga sallader, kalla och varma såser, matlagningssåser och dressingar. Varumärket Fjällbrynt rymmer mjukost och messmör.
Lohmanders startade 1998 och var först ut att erbjuda kylda färdiga såser. Bolaget är marknadsledande inom segmentet bearnaisesås och under 2015 har man breddat sortimentet med ekologiska såser.
– Lohmanders har haft en positiv utveckling det senaste året. För att ta nästa steg i företagets utveckling ligger denna affär rätt i tiden, kommenterar Gunnar Surtevall, vd Lohmandergruppen AB.
Foodmark Sweden AB kommer att överta samtliga anställda i Lohmandergruppen AB och driva tillverkningen vidare i de befintliga lokalerna i Norrköping.
/FoodMonitor