Insamling ger miljoner till mjölkbönderna
ICA meddelar att efter första veckan av insamlingen ”Tillsammans fyller vi glaset” har kedjans kunder tillsammans bidragit med 3,3 miljoner kronor till de svenska mjölkbönderna.

Sedan den 21 september har de ICA-kunderna som vill haft möjlighet att bidra med en extra mjölkkrona som går direkt till Sveriges mjölkbönder när de väljer att köpa vissa mjölkförpackningar och ostar i ICA-butiker. Efter första veckan har ICAs kunder alltså bidragit med 3,3 miljoner kronor till de svenska mjölkbönderna.
LRF och mejeriföreningarna säkerställer att mjölkkronan går oavkortat till Sveriges mjölkbönder. ICA kommer att skjuta till 25 miljoner i en grundplåt. Satsningen ska pågå i sex månader och beräknas totalt ge cirka 100 miljoner kronor i extra intäkter, meddelar man.

– Vi vet att det finns ett stort engagemang bland kunder och ICA-butikerna för att stödja de svenska mjölkbönderna och detta är ett bevis på det, kommenterar Anders Svensson, vd ICA Sverige.

Bakgrund: De svenska mjölkbönderna befinner sig i en mycket svår situation som bland annat beror på att flera mejerier idag är aktiva på en internationell mjölkmarknad där det råder ett överskott på mjölk. För att värna de svenska mjölkbönderna i en akut situation har LRF och ICA kommit överens om den tillfälliga insamlingen ”Tillsammans fyller vi glaset”.

/FoodMonitor