kaIMG 2028
Löfbergs erbjuder ekologiskt kallbryggt kaffe
Kaffebolaget Löfbergs Lila i Karlstad tror att kallbryggt kaffe är en trend som kommer att växa även i Sverige. Bolaget meddelar att man nu vill bli först i landet med att erbjuda en sådan dryck på flaska. Kaffet som ska användas blir enligt uppgift Ethiopian Sidamo.
”Löfbergs Cold Brew lanseras i två olika sorter, en naturell samt en som är smaksatt med ekologisk lakritsrot under bryggningen. Drick den direkt ur flaskan eller servera med is. Den passar också väldigt bra att blandas med mjölk till iskaffe eller som en ingrediens i kaffedrinkar, bakverk, och matlagning”, skriver bolaget i ett pressmeddelande.
ka35
”Kaffet bryggs med kallt vatten under 16 timmar vilket ger en sötare och rundare kaffesmak, nästan helt utan beska. Produkten innehåller inga tillsatser, bara kaffe och vatten.”
Enligt Löfbergs kommer kaffet att snart börja säljas i utvalda butiker och caféer runt om i landet. Initialt finns Coldbrew att köpa på Rosteriet i Karlstad, på Löfbergs Stockholm Kungsgatan 3, och i Löfbergs webbshop.
/FoodMonitor