Konsument:
Täcklock i Garants ekologiska havredryck från Oatly
En konsument berättade i slutet av juni för butikskedjan Axfood denne hittat ett centimeterstort täcklock i Garants ekologiska havredryck. Konsumenten skickade in föremålet till Axfood. Drycken tillverkas av företaget Oatly AB i Malmö.
”Denna plastbit, ser ut som ett skruvtäcklock fanns i min havredryck. Upptäckte det när det sista hälldes upp. Locket ser oljigt ut, detta har antagligen blandats med havredycken när den omskakas. Hur är detta möjligt, har ni så dålig koll, jag kunde faktisk har svalt den”, skriver konsumenten till Axfoods konsumentkontakt.
Axfood gjorde en utredning men kunde enligt konsumenten inte svara på hur plastbiten hamnat i drycken.
Konsumenten har därför i dagarna anmält ärendet till Livsmedelsverket. Och Livsmedelsverket har lämnat över ärendet till Landskrona stad som har tillsynen över Oatlys fabrik.
UPPDATERAD
Kommentar från Oatly:
– Vi beklagar och ser naturligtvis allvarligt på det inträffade. Eftersom vår produktion sker i en sluten process utan kontakt med omgivningen är det inte sannolikt att föremålet har kommit in i produkten under produktionen. Det är inte möjligt för den att passera genom silarna i produktionen. Vi har inga andra reklamationer av denna typ, säger Cecilia Sjöholm, kommunikationsdirektör på Oatly AB.
/FoodMonitor