Anmälan: Personal på UPS tvingas arbeta i kontaminerade lokaler
Den 8 november började ett paket på transportbolaget United Parcel Service Sweden Aktiebolag i Malmö-Sturup att läcka. Trots att personalen mådde dåligt så nekade en chef, enligt uppgift, till att utrymma lokalen. Det rapporterade nättidningen sydsvenskan.se om ett par dagar senare. Nu berättar en anställd om fler oegentligheter.
”Jag började jobba klockan 17 och redan 17:20 så mådde jag dåligt och larmade min chef och bad om utrymning men fick som svar att det inte var något farligt utan om jag inte mådde bra så ska jag ta frisk luft”, skriver en anställd på bolaget i en anmälan i dagarna till Arbetsmiljöverket.
”Under ett flertal tillfällen under kvällen så uppmanade jag till utrymning och att jag ville se paketet som läckte men nekades. Under tiden mådde allt fler dåligt och inte förrän 20:40 utrymdes lokalen. 8 ambulanser fick hämta oss på grund av yrsel, illamående, och bröstsmärtor.”
Enligt den anställde har den aktuella lokalen inte sanerats. Detta trots att Räddningstjänsten enligt uppgift sagt att det måste göras.
”Cheferna har tvingat ut folk i lokalen trots detta. Folk har även fått psykiska skador på grund av misstro till cheferna”, skriver den anställde i dagarna.
Det tycks motsäga ett tidigare uttalande av Lotta Söderström som är marknadschef på UPS.
– När kvällsskiftet kom upptäcktes en lukt från läckan och lokalen evakuerades. Anläggningen sanerades och är nu i full drift, sa hon, enligt en artikel den 10 november på sydsvenskan.se
– Vi har ett nära samarbete med lokala myndigheter som utreder händelsen. Det pågår för närvarande också en intern utredning för att vi ska försäkra oss om att alla säkerhetsrutiner har följts.
FoodMonitor söker UPS.
/FoodMonitor