Elever på restaurang- och livsmedelsprogrammet på Virginska skolan rånades och dödshotades
Förra månaden rånades och dödshotades elever på restaurang- och livsmedelsprogrammet på Virginska skolan i Örebro. Det framgår av ett dokument som FoodMonitor tagit del av.
”Det var fyra förövare som gav sig på fyra elever på restaurang- och livsmedelsprogrammet … Totalt två mobiler stals från två av eleverna. Detta polisanmäldes. Hot om att döda eleverna, om de gick till polisen, förekom från förövarna. Eleverna uppger också att en förövare filmade. Samtliga elever erbjuds samtal med kurator. Samtliga elever uppger att de är trygga att gå till skolan. I och med att detta hände efter skolavslutningen fick inte skolan kännedom förrän efter jullovet”, skriver den ställföreträdande rektorn på skolan i en kommentar.
Den aktuella dagen skedde ytterligare ett rån. Gärningsmännen ska enligt uppgift ha varit de samma även vid detta tillfälle.
”En okänd person släpade med en elev utanför skolan till Skateparken. Personen tryckte upp eleven mot väggen på en byggnad där och sa till eleven att ta fram mobiltelefonen och också lämna den ifrån sig. Personen sa också att om eleven hör av sig till polisen eller någon annan kommer personen att döda eleven. Händelsen är polisanmäld”, skriver den ställföreträdande rektorn.
/FoodMonitor