Mormor: Mutter i Eldorado frysta hallon
En mormor har nyligen anmält till Konsumentverket att hennes familj upptäckt en mutter till en ventil som satt fast i ett hallon som kom från en förpackning märkt Eldorado från Axfood. Hon gjorde anmälan efter det att hon inte lyckats komma i kontakt med bolaget. På Axfood är man förvånade över uppgifterna.
”Mutter till en ventil satt i hallonet, tur att barnbarnet inte fick i sig det. Min man fick smaka på den”, skriver mormodern i sin anmälan till Konsumentverket.
”Om barnbarnet fått i sig det, inte kul för mig som mormor. Vi hade tur att en vuxen fick det i munnen. Hoppas de har bättre koll på sina frysta bär, köper ofta det. Har försökt att ringa numret som står på påsen. Ingen svarar, okänt nummer.”
Konsumentverket har lämnat över ärendet till Livsmedelsverket som i sin tur i dagarna lämnat över ärendet till Stockholms stad som har tillsynsansvaret över Axfoods huvudkontor.
På Axfood är man förvånade över anmälan.
”Jag har aldrig hört talas om det här. Det är inget ärende som vi fått in till oss på Axfood. Allt låter mycket märkligt, inte minst eftersom det sitter en detektor i slutet av produktionsbandet som slår larm om det dyker upp ett föremål som inte ska finnas i paketet.  Jag vill väldigt gärna att konsumenten tar kontakt med vår avdelning konsumentkontakt och gärna skickar in föremålet så vi får undersöka vad det är och vad som kan ha hänt”, skriver Claes Salomonsson, presschef på Axfood, i ett mejl till FoodMonitor.
/FoodMonitor