Karlstads kommun: Socialdemokraterna körde över oss om torghandel
Som FoodMonitor berättat om tidigare så har en torghandlare från Västerås systematiskt brutit mot de ordningsregler som Karlstads kommun har. Barn har enligt uppgift sovit över i bolagets tält på Stora Torget i Karlstad. Försäljning har olovligen skett på söndagar och efter reglerade tider på vardagar. Nu kommer uppgifter om att socialdemokraterna kört över Karlstads Kommun för att underlätta för torghandlaren genom ett så kallat politiskt initiativ.
”De har kört över oss”, säger en källa på Karlstads kommun.
Enligt uppgift kontaktade torghandlaren socialdemokraterna direkt efter kritiken om den otillåtna försäljningen på söndagar och bad dem se till att det gick att sälja varor även då på Stora Torget i Karlstad.
Och trots att både FoodMonitor och lokalpressen skrivit om oegentligheterna hos torghandlaren beviljas detta enligt ett protokoll från teknik- och fastighetsnämnden den 21 juni.
FoodMonitor har flera gånger försökt att nå Håkan Eriksson som är chef för teknik-och fastighetsförvaltningen. Men han har gjort sig onåbar.
Vi har också utan att lyckas försökt få kommentarer från Anders Tallgren som är 1:e vice ordförande i teknik- och fastighetsnämnden och den socialdemokrat som enlig uppgift drev igenom beslutet.
Den aktuella torghandlaren och hans personal inte setts till de senaste dagarna. Platsen på Stora Torget står nu tom.
/FoodMonitor
LÄS OCKSÅ: Sover anställda hos torghandlare över på Stora Torget i Karlstad?
LÄS OCKSÅ: Torghandlare bryter systematiskt mot Karlstads ordningsföreskrifter – kommunen överväger polisanmälan– kommunen överväger polisanmälan
LÄS OCKSÅ: Karlstadsbor irriterade över torghandlare som breder ut sig