l20
Lantmännen lyfter arbetsmiljön med lättare mjölsäckar
Att lyfta tunga mjölsäckar är ett arbetsmiljöproblem för personal i landets bagerier och konditorier. Nu har tillverkaren Lantmännen Cerealia, för minska skaderisken, beslutat att ersätta samtliga 25-30 kilossäckar med 10-12.5 kilossäckar.
– Många av våra kunder hanterar flera säckar mjöl om dagen vilket innebär många tunga lyft som kan leda till skador. Vi vill ta ansvar för att branschen ska utvecklas och förbättra arbetsmiljön för våra kunder. Resultatet av denna förändring är bredare än så – lagerhantering, grossister och slutkund kommer märka positiva skillnader, säger Kristin Marmsjö, Nordic Marketing Director Foodservice & B2B, Lantmännen Cerealia, enligt ett pressmeddelande.
Säckstorlekarna kommer enligt uppgift att ändras löpande nu under hösten.
Tony Gerasovski som är ägare till pizzeria Fazana och Foodster i Nyköping ser positivt på förändringen.
– Vi ser positivt på utvecklingen då lyften med gamla säcken varit allt för tunga genom åren. Med en mindre säck underlättar vi både lagringen och lyften i produktionen. Förändringen innebär att vi inte kommer att behöva investera i lyftanordningar i framtiden som vi hade planerat. För vår personal har de tidigare mjölsäckarna inneburit stora påfrestningar, så detta är en fantastisk nyhet för oss. Vi lyfter cirka ett ton mjöl i veckan idag och nästa år beräknas det bli uppemot tre ton per vecka, säger han, enligt ett pressmeddelande.
/FoodMonitor
Foto: Lantmännen Cerealia.