Köttbranschen nära att få sälja griskött till Kina
Branchorganisationen Kött- och Charkföretagen meddelar att Kina är nära att ge Sverige ett landsgodkännande för import av griskött. Detta efter det att Kina skickat ett utkast till protokoll. Det kan i slutändan innebära en export motsvarande 150 miljoner kronor årligen.
– Att vi nu fått ett utkast till protokoll, landsgodkännande, innebär att processen på allvar tar fart mot en svensk export av griskött till Kina i framtiden. Hälften av det griskött som produceras i världen konsumeras i Kina och detta är en marknad som även svenska köttföretag med våra högkvalitativa produkter måste finnas på, säger Magnus Därth, vd i Kött- och Charkföretagen, i ett pressmeddelande.
Även organisationen LRF hyllar protokollet som ett genombrott.
– Det här är ett fantastiskt genombrott. Vår ambitiösa satsning på kvalitet, djuromsorg, och låga antibiotikaanvändning, imponerar på de kinesiska myndigheterna och importföretagen, säger Anders Källström, vd i LRF, i ett pressmeddelande.
/FoodMonitor