Svensk Cater upphör med försäljningen av burägg
Djurrättsorganisationen Djurens Rätt får ännu en fjäder i hatten. Idag meddelar organisationen att livsmedelsgrossisten Svensk Cater efter samtal beslutat att upphöra med försäljningen av burägg.
– Det känns positivt och viktigt att vi kan vara med och göra en skillnad för hönorna så att de, precis som vi, har rättigheter och förutsättningarna att må bättre, säger Fredrik Stigen, miljö- och kvalitetschef på Svensk Cater, enligt Djurens Rätt.
På Djurens Rätt är man glada åt beskedet från bolaget.
– Vi är så oerhört glada över att Svensk Cater tagit ställning för hönorna, de visar i och med sitt beslut att djur i bur tillhör det förgångna, säger Nathalie Söderström, ansvarig för företagsrelationer på Djurens Rätt.
Enligt Djurens Rätt har andelen hönor som sitter i burar i Sverige minskat från 40 procent till 12 procent sedan man började arbeta med frågan.
”En positiv utveckling, men 12 procent innebär fortfarande att strax över 1 miljon hönor spenderar sina korta liv i burar”, skriver organisationen.
/FoodMonitor
LÄS OCKSÅ: Rimi Baltic ska bli buräggsfria senast år 2025
LÄS OCKSÅ: Pressbyrån och 7-Eleven väljer buräggsfritt
LÄS OCKSÅ: Debatt: Buren, trots att den kallas både modern och inredd, saknar helt förutsättningar att vara en bra miljö för hönorna

t20