Bergendahls ska sluta med burägg senast år 2020
Livsmedelsföretaget Bergendahls, som bland annat äger butikskedjan City Gross, meddelar idag att man från år 2020 slutar med burägg. Detta efter det att man fört samtal med djurrättsorganisationen Djurens Rätt.
– Vi har tagit ett stort steg i rätt riktning genom att uteslutande sälja färska ägg från frigående hönor i våra City Gross butiker. Som en del av vårt kvalitetsarbete kommer vi framöver att se på hur vi kan arbeta med att fasa ut burägg även som ingrediens i våra EMV-produkter. Målet i dagsläget är att detta ska kunna ske successivt och vara klart under 2020, säger Annica Hansson Borg, miljö- och kvalitetschef på Bergendahl Food AB/City Gross Sverige AB, enligt ett pressmeddelande från Djurens Rätt.
På Djurens Rätt är man glada åt bolagets besked.
– Det här är så otroligt fina nyheter! Bergendahls visar verkligen att de lyssnar på sina kunder samtidigt som de tar hänsyn till hönorna och deras välmående, säger Nathalie Söderström, ansvarig för företagsrelationer på Djurens Rätt, enligt ett pressmeddelande.
/FoodMonitor
LÄS OCKSÅ: Svensk Cater upphör med försäljningen av burägg
LÄS OCKSÅ: Rimi Baltic ska bli buräggsfria senast år 2025
LÄS OCKSÅ: Pressbyrån och 7-Eleven väljer buräggsfritt
LÄS OCKSÅ: Debatt: Buren, trots att den kallas både modern och inredd, saknar helt förutsättningar att vara en bra miljö för hönorna

t20