s65
Goda knäckebröd från Pyramidbageriet och Saltå Kvarn
KOMMENTAREN För ett par månader sedan inledde det ekologiska livsmedelsföretaget Saltå Kvarn ett samarbete med bageriet Pyramidbageriet i Dala-Järna. Samarbetet mynnade ut i produkterna Saltå Rågknäcke och Saltå Dinkelknäcke. FoodMonitor har testat.
Båda produkterna är så goda att de passar utmärkt att äta som de är utan några pålägg.
Saltå Rågknäcke bakas på fullkornsmjöl av råg, vatten, jäst, och havssalt.
Saltå Dinkelknäcke bakas på fullkornsmjöl av dinkel, fullkornsmjöl av råg, jäst,och havssalt.
Pyramidbageriet grundades av Emad Bayoumi som är uppvuxen i en bagarfamilj i Egypten. Han har förenat sin kunskap med det svenska traditionella knäckebrödsbakandet.
Resultatet är, åtminstone när det gäller de aktuella produkterna, en fullträff.
/FoodMonitor