Konsument klagar på Willys våta förpackningar
Butikskedjan Willys förvarar i sin näthandelsverksamhet livsmedel som mjöl och flingor i kylskåp vilket gör att förpackningarna blir våta av kondens. Detta utgör en risk för mögel. Det påstår en konsument som i dagarna anmält kedjan till Livsmedelsverket.
”Ni borde nog kolla Willys sätt att lagra beställda matvaror i sina utlämningsboxar. Varor som mjöl, socker, flingor, bröd, och så vidare som egentligen skall förvaras torrt och rumstempererat sätts i kylskåp i väntan på att kunder hämtar sina livsmedel. Detta resulterar i att vi som kunder kommer hem med våta paket som måste torka innan de kan förvaras i skåp. Detta kan väl inte vara rätt att göra så när man förvarar sådana varor ute i butiken normalt. Har klagat men de verkar inte förstå problemet. Detta ökar väl risken för försämrad kvalitet och mögelrisk. Något måste göras åt detta felaktiga förvaringssätt. Varför byggs inte förvaringsskåpen så att dom klarar att lagra alla livsmedel. Tycker detta borde vara krav om man vill bedriva näthandel med mat”, skriver konsumenten i anmälan.
Livsmedelsverket har överlämnat ärendet till livsmedelskontrollen på Stockholms stad som har kontrollansvaret när det gäller Willys huvudkontor.
/FoodMonitor