Tungt för Svenska groddodlare 
Som FoodMonitor berättat om tidigare så har Livsmedelsverket tagit bort sin rekommendation om att inte äta råa groddar. För de Svenska groddodlarna har den senaste månaden varit tuff.
 
”Inom två månader måste jag komma upp på normala volymer, annars får jag tänka om. Antingen får jag omstrukturera till annan odling eller verksamhet, eller så får jag avveckla”, säger Groddodlaren Robert Sundström, till tidningen ATL.
 
Robert Sundström driver en groddodling utanför Örebro. Han har förlorat cirka 110 000 kronor under den tid Livsmedelsverket hade rekommendationen till allmänheten om att inte äta råa groddar på grund av risken för ehec-smitta. Totalt har han kasserat runt 2 ton groddar.
 
Enligt Robert Sundström har det inte kommit fram i debatten att de Svenskproducerade groddarna pastöriseras. Det är en stor skillnad mot andra länder i Europa.
 
Robert Sundström hoppas att de Svenska konsumenterna nu börjar våga äta Svenska råa groddar igen.
 
Källa: ATL. 
 
/FoodMonitor
 
Läs mer: Livsmedelsverket blåser faran över om råa groddar