
Anrika Jästbolaget sänker akrylamidhalten i livsmedel
Den anrika jästtillverkaren Jästbolaget AB i Sollentuna har nyligen börjat sälja produkten Acrylow som uppges sänka halten av det cancerframkallande ämnet akrylamid i livsmedel med upp till 90 procent. Den innehåller bland annat ett enzym som möjliggör att aspargin brys ner. Acrylow är inte är GMO.
– Det kan bli hur stort som helst. Men det beror också på vilket ansvar livsmedelsproducenterna vill ta, säger Anna Bjur som är marknadschef på Jästbolaget AB.
Foto: Jästbolaget.
Om FoodMonitor
FoodMonitor startade i oktober 2007 och är en nättidning huvudsakligen för livsmedelsbranschen.
FoodMonitor görs av frilansjournalister. Tidningen är helt webbaserad och ska belysa sin bransch från flera infallsvinklar, i form av löpande nyheter, pressreleaser, reportage, profiler, och krönikor. Det ska finnas något för alla att ta del av, såväl branschmänniskor som allmänt intresserade.
© Copyright 2018.
Allt egenproducerat material på FoodMonitor är skyddat av lagen om upphovsrätt. Mångfaldigande, kopiering, överlåtelse, försäljning, överföring, eller varje annan form av utnyttjande av materialet, är inte tillåtet utan skriftligt tillstånd.
Kontakta oss
Håkan Frisell, fil dr, ansvarig utgivare tel: 070/7749333