akravBåde KRAV – och ursprungsmärkt
För att det ska bli lättare att välja lokalt producerad KRAV-certifierad mat i butiken kan KRAV-anslutna företag välja att komplettera med en ursprungsmärkning. Nu börjar de första produkterna dyka upp i butik. Orust-Grönt är en av de allra första med märkningen, enligt KRAV.
 
– KRAV-märkningen visar våra kunder hur örterna odlas och med den kompletterande ursprungsmärkningen får de också reda på var örterna odlas, säger Lisbeth Dahlin, Orust Grönt.
 
Orust Grönt ligger på Orust, en mil väster om Uddevalla och har varit KRAV-certifierad sedan 2001. Här odlas bland annat kryddor som Grekisk basilika, Citronbasilika, Mexikansk dragon och Fransk dragon.
 
Syftet med KRAV:s ursprungsmärkning är att ge möjlighet för de KRAV-anslutna företagen att tydligt synliggöra var produkterna kommer i från.
 
– Ursprungsmärkningen är ett perfekt komplement till KRAV-märkningen och möjlig tack vare KRAV-certifieringens krav på full spårbarhet, säger Staffan Carlberg, chef för kundvård och försäljning, KRAV.
 
/FoodMonitor