pojke2Innovativ nyhet för hantering av lösgodis
Det Arvikabaserade företaget Click Candy har utvecklat en unik automat, avsedd enbart för godisförsäljning. Allt började med en fundering från Frida Gunstad, som parallellt med sina universitetsstudier jobbade i en livsmedelsbutik och uppmärksammade dagens hantering av lösgodis. ”Den måste gå att göra fräschare och trevligare”, var hennes tanke.
 
Hon bollade sin tanke vidare och snart växte idén om en godisautomat fram på ritbordet. Innovatörer och entreprenörer engagerades i projektet och nu är resultatet klart. En mönsterskyddad och patentsökt automat som erbjuder kunderna att köpa lösgodis på ett nytt, fräscht och hygieniskt sätt.
 
Kunderna erbjuds samma utbud av godis som idag. Den stora skillnaden är att godiset är separat förpackat och opåverkat av den yttre miljön. Detta gör att hygiennivån blir mycket hög och det blir också tryggare för t ex nötallergiker, eftersom godiset som sagt lagras separat och ingenting blandas.

– Eftersom automaten jobbar enligt principen ”först in, först ut”, innebär det att inget godis blir kvar i behållarna länge, säger Mikael Gunstad, en av innovatörerna bakom automaten. Det innebär också att godiset inte kletar ihop och inget sockerlager bildas i behållarna.
 
Click Candy är nyss hemkomna från ISM i Köln, världen största mässa för konfektyr och godis. Och att intresset för automaten var stort, kan Thomas Andersson från Click Candy intyga.
 
– Jag är helt överväldigad av responsen, säger han. Vårt mål var att visa upp oss för svenska företag på mässan, men intresset från utlandet var överraskande stort. Stora, välkända företag har besökt oss och varit mycket intresserade av vår automat. Vi hade kunnat teckna  orders på hur många maskiner som helst, om vi velat. Men vi är ju i startfasen, så det är nu det stora jobbet sätter igång, fortsätter han.
 
­Roger Hansson, ICA-handlare i Arvika, blir först med nyheten:
 
– Det ska bli riktigt roligt att vara först i världen med de här godisautomaterna. Jag är mycket nyfiken på hur våra kunder kommer att ta emot nyheten. Men efter vad jag sett så här långt, är jag övertygad om att det blir succé, säger han.
 
/FoodMonitor

t20