aeroshotpocketcasualIstället för kaffe
- inhalera koffein?
Professor David Edwards vid Harvard University tror sig ha kommit på nästa nya trend när det gäller att konsumera koffein - en slags inhalator. Hans produkt heter AeroShot och har nyligen börjat säljas i USA i små butiker och på nätet.
 
"Vi är har börjat lansera AeroShot i staterna med början i New York och Boston. Vi har inspirerats av upptäckten att näringstillskott kan konsumeras bekvämt, säkert, och effektivt, genom andning", säger han i en kommentar.
 
"AeroShot kommer att revolutionera marknaden för energiprodukter inom livsmedelsindustrin och förändra sättet vi tänker på intaget av föda."
 
Enligt David Edwards är AeroShot en säker produkt som inte innehåller några tillsattsämnen som annars ofta används för att förstärka effekten av koffein i energidrycker.
 
En förpackning med AeroShot innehåller enligt uppgift 100 milligram koffein, motsvarande ungefär en stor kopp kaffe, och B-vitaminer.
 
aeroshothiMen trots professorns försäkringar så har bland andra den amerikanske senatorn Charles Shumer utryckt oro över att AeroShot kommer att börja missbrukas på inneställen. Han tror att risken finns att ungdomar kommer att använda produkten tills de kollapsar. Det amerikanska livsmedelsverket har inlett en utredning för att ge deras svar på senatorns ifrågasättande av produkten.
 
Läs mer här (extern länk, Huffington Post)!
 
FoodMonitor
  
Foto: Breathable Foods, Inc. 
 

t20