ekobonmixMindre förpackningar för mindre matsvinn
GoGreen vill dra sitt strå till stacken vad gäller matsvinnet. Bolaget meddelar att man nu minskar förpackningsstorleken på ett antal produkter. från 380 till 285 gram. Detta för att undvika halvtomma förpackningar i kylskåpet och därmed underlätta för konsumenterna.
 
– I vår kontakt med konsumenterna har vi fått höra att förpackningarna är för stora och att det många gånger blir bönor över eftersom man inte tillagar eller använder hela förpackningen på samma gång. Vi har lyssnat på konsumenternas åsikter och därför har vi nu minskat storleken på kartongerna, säger Kristin Marmsjö, produktchef GoGreen.
  
De produkter som bytt förpackningsstorlek är Ekologiska Kikärter, Ekologiska Kidneybönor, Ekologisk Bönmix, Ekologiska stora vita bönor, Röda linser, Gröna linser och Svarta bönor.
 
– Ur näringssynpunkt är bönor och linser ett perfekt alternativ om du vill äta mer protein. Baljväxter är dessutom fettsnåla men fullproppade med viktiga näringsämnen såsom långsamma kolhydrater, fiber och flera vitaminer och mineraler. Ett bra tips för att äta mer bönor och linser och samtidigt variera vardagsmiddagen är att tillsätta röda linser i köttfärssåsen, säger Kristin Marmsjö.
 
/FoodMonitor

t20