aseptic200mlNy användar – och miljövänlig förpackning
Lagom till mässan Anuga FoodTec (27-30 mars) lanserar Ecolean sin senaste förpackningsinnovation; aseptiska portionsförpackningar med valfritt inbyggt sugrör. Människor är mer på språng än tidigare vilket lett till ett behov av mindre förpackningar och enportionslösningar, menar bolaget.
 
Portionsförpackningarna på 200 och 250 ml är utvecklade för miljövänlig distribution och just för att ha med sig, för mindre hushåll och för att passa ett barns lunchlåda. När förpackningen är to, så är den helt platt och tar nästan inge plats i soptunnan.
 
Ecolean påpekar också att dessa förpackningar väger 50-60% mindre än konventionella kartonger och flaskor. Förpackningsmaterialet är en tunn film bestående av en blandning av plast och naturligt kalk. Den flexibla förpackningen har också ett luftfyllt handtag som gör den greppvänlig och enkel att hälla upp från.
 
– Våra kunder säger att en av anledningarna till att de väljer denna förpackning är dess unikitet. Det hjälper dem att differentiera den från konkurrentarnas. Förpackningens miljövänlighet kombinerat med användarvänligheten är exempel på fördelar som ger varumärkesförtroende, kommenterar Peter L Nilsson, VD Ecolean.
 
/FoodMonitor

t20