h6>cocacolapicture1Jean Paul Gaultier i samarbete med Coca-Cola
Coca-Cola har utnämnt den världsberömde modedesignern Jean Paul Gaultier till Creative Director för varumärket Coca-Cola light under 2012. Gaultier kommer att genomföra ett flertal kreativa projekt, bland annat kommer han att designa en kollektion flaskor med tillhörande reklamkampanj och personligen uppträda i en serie humoristiska kortfilmer som går under namnet The Serial Designer.
 

Den av Gaultier skapade kollektionen för 2012 bär namnet ”Natt & Dag” och är en hyllning till Gaultiers världsberömda designkreationer, enligt ett pressmeddelande från Coca-Cola Sverige.
”Natt”-flaskan har en touch av Rock Chick med ett korsettmotiv som påminner om Jean Paul Gaultiers modevisningar och den berömda konformade BH:n. Den provokativa flaskan är perfekt när mörkret faller– spetsmönstret framhäver den feminina siluetten hos den legendariska flaskformen och ger den begränsade upplagan av Coca-Cola light-flaskan en dramatisk känsla”, skriver Coca-Cola i pressmeddelandet.
 
”Dag”-flaskan är i sin tur inspirerad av Jean Paul Gaultiers ikoniska Breton-ränder och fångar hans lättsamma attityd. Den marint inspirerade blå och vita designen visar på en moderiktig romantisk vardagslook. Som pricken över i är den glänsande röda kapsylen en basker och en stjärntatuering hyllar Gaultiers seglarmusa”.
 
”Natt & Dag”-flaskorna finns i nio länder runt om Europa från och med april 2012. I Sverige kommer endast burkar säljas med Gaultiers design från och med augusti 2012, meddelar Coca Cola Sverige.
/FoodMonitor

t20