cda800
Kronägg fyller jämt
Kronägg fyller 80 år den 12 september och passar på att uppmärksamma ägget. I samband med 80-årsdagen lanseras en särskild jubileumsförpackning med extra stora ägg. Man har också tagit fram en tävling som finns på hemsidan, där man kan vinna en resa för två till London.
Det proteinrika ägget har under de senaste fem åren ökat med cirka 20% per capita i Sverige. Trots det äter vi färre ägg än vad man gör i många andra EU-länder.
Kronäggs tävling bygger på en film som visar hur ägget kan varieras på frukostbordet.
– Ägg är inte bara nyttigt utan det är gott och fantastiskt mångsidigt. Det vill vi lyfta fram, och vi är fantastiskt nöjda med filmen. Vill man svara rätt på frågorna krävs det att man ser den både en och två gånger och är ordentligt uppmärksam" säger Bengt Göran Andersson, VD på Kronägg.
Ägg har varit en viktig del av kosten i mer än 80 år. De senaste åren har Kronägg varit en av de tongivande aktörerna i branschen och varit först med att lansera nya äggprodukter som ägg med guldgul gula (kommer av att hönsen får ett specialfoder som innehåller nyttiga antioxidanter), ägg med omega 3 och färdig omelettsmet. Det finns också ett BRIS-ägg där 50 öre av varje såld förpackning går till BRIS.
/FoodMonitor

t20