BeyoncePepsiPepsi + Beyoncé = sant
Pepsi siktar som tidigare högt i valet av samarbetspartner. Nu inleder bolaget ett unikt samarbete med en av världens största musikstjärnor just nu – Beyoncé. Beyoncé kommer medverka i Pepsis kommunikation det kommande året, såsom reklamfilmer, annonser, samt även pryda Pepsis burkar och flaskor som hon varit med och designat, meddelar PepsiCo.
På 80-talet sponsrade Pepsi popikonen Michael Jackson och sedan dess stjärnor som Madonna och David Beckham. Partnerskapet med Beyoncé blir dock ett helt nytt sätt för Pepsi att arbeta och ska bryta ny mark för hur varumärken kan knyta sig an artister och skifta från samarbete fokuserat på sponsorskap till partnerskap. Ett nytt kreativt och kommersiellt samarbete som gynnar såväl Pepsi som Beyoncé och fansen, menar man.
Förutom att Beyoncé kommer att medverka i Pepsis kommande globala reklamfilm ” Live for Now”, synas på annonsmaterial, butiksmaterial har även Beyoncé varit med och designat Pepsis burkar och flaskor som hon kommer pryda.
– Det här blir ett helt nytt för oss att arbeta och det känns spännande att vara med och bryta ny mark. Beyoncé är en av världens största popstjärnor just nu med 16 Grammisar och över 100 miljoner sålda album världen över. Hon är även känd för sin kreativitet, passion och entusiasm. Allt tillsammans gör henne till en perfekt Pepsi-ambassadör, säger Sara Santoni, Nordisk marknadschef på PepsiCo.
/FoodMonitor

t20