tpn2100 procent
växtbaserad nyhet
Tetra Pak går idag ut med lanseringen av branschens första dryckeskartong som tillverkats helt och hållet av växtbaserade, förnybara förpackningsmaterial. Den nya förpackningen blir den första i sitt slag på marknaden, meddelar man.
Nya Tetra Rex-förpackningen har ett plastskikt av biobaserat lågdensitetspolyeten (LDPE), skruvkork av biobaserat högdensitetspolyeten (HDPE) samt FSC-märkt kartong. Allt polyeten i kartongen framställs från sockerrör.
– Environmental Excellence är en av Tetra Paks strategiska prioriteringar och en stor drivkraft för vår produktutvecklingsverksamhet, kommenterar Charles Brand, VP Marketing & Product Management på Tetra Pak, och fortsätter:
– Tillsammans med leverantörer, kunder och andra intressenter leder vi branschen mot 100 procent förnybara förpackningar. När vi ökar andelen förnybart material i våra förpackningar är det inte bara bra för miljön, utan vi anser också att det ger våra kunder en konkurrensfördel genom att bidra till deras produkters totala miljöprofil.
Fakta: Den nya Tetra Rex-förpackningen är framtagen i samarbete med Braskem, en av världens ledande tillverkare av polyetenplast från förnybara källor, och kommer att släppas på marknaden i början av 2015.
/FoodMonitor

t20