a2_ryggfileer_av_torsk_nordiskt_ortsmor-300g_new_largeLätt att lyckas med fisk
Ryggfiléer av torsk med örtsmör, citron och persilja - som ångtillagas direkt i påsen i ugnen. Detta är Findus nya grepp för att nå de konsumenter som tycker att fisk är svårt att tillaga och få bra resultat. Med torsk i ugnspåse ska alla konsumenter kunna få ett perfekt resultat, varje gång.
 
– Vi vet att många konsumenter tycker om fisk och vet att det är nyttigt, men samtidigt tycker de att fisk är svårt att tillaga. Dessutom tycker man att det är svårt att variera fiskrecepten, säger Thomas Thorfinn, marknadschef för Fisk inom Findus, som också kontaterar att intresset varit mycket stort vid konsumentundersökningar av den nya produkten.
 
Findus lanserar nu två varianter av Ryggfiléer av torsk med olika örtsmör. Varje fiskfilé är förpackad i egen innovativ ugnspåse som ska tillagas direkt från frysen i ugn vid 200˚C i 25 minuter för att få ett perfekt resultat. Det är Ryggfilé av torsk med nordiskt örtsmör (smör,dill, gräslök och persilja) och Ryggfilé av torsk med citron och persiljesmör (smör, citron och persilja).
 
Torsken är MSC certifierad och kommer från hållbara fiskbestånd i Barents hav och Norska havet.
 
– Våra svenska konsumenter älskar torsk, och alltfler efterfrågar torsk från hållbara bestånd, säger Thomas. Vår torsk är MSC-märkt/miljömärkt, och kommer från tredjepart certifierade hållbara torskbestånd.
 
/FoodMonitor

t20