frozzypackgifMatlådan som
håller kylan
Carolina Sundberg tröttnade på att skicka iväg sina barn till skolan med luncher som hon visste skulle hinna bli ofräscha innan det var dags att äta dem. Därför skapade hon Frozzypack, en matlåda med inbyggd kylning som håller maten fräsch och sval ända fram till lunch.
 
Uppfinnaren Carolina Sundberg var tidigare butikschef på Lindex, men sadlade i samband med skapandet av Frozzypack om till att vara egenföretagare och innovatör på heltid. 
 
Med Frozzypack håller sig maten kylskåpskall i upp till sju timmar i rumstemperatur. Matlådans lock innehåller en kylbevarande gelé som efter tio timmar i frysen garanterar fräsch mat till lunch och senare. 

 

”Min dotter skulle åka skridskor med skolan. Klockan 07.00 packade jag pannkakor i hennes matlåda som skulle ätas 5 timmar senare. Jag ville lägga matlådan i en liten kylväska med kylklamp, men det gick inte min dotter med på. Hon hade tillräckligt att släpa på, skridskor, hjälm, matlåda och dricka. Jag försökte med att bara få skicka med en kylklamp i väskan, men inte heller det gick. Vi kom i diskussion och i ren frustration tänkte jag - varför finns det inte en matlåda med kyla i?”, säger Carolina Sundberg.
 
Fakta:
Frozzypack är tillverkad i Sverige i livsmedelsgodkänd polypropylen. Volymen är 0,9 liter, måtten 19,8x13,2x8 cm och matlådan tål maskindisk och går att värma i mikrovågsugn (ej locket i mikrovågsugn). Vikten uppgår till 425 gram. Locket innehåller en giftfri kylbevarande gelé.
 
Produkten kommer att börja säljas på Designtorget 2011-04-04 och Naturkompaniet 2011-05-02 och finns i färgerna vitt, turkos, cerise, orange samt grönt.
 
/FoodMonior

t20