BDFisk20
BD Fisk börjar använda återvinningsbara förpackningar av sockerrör
MATEN OCH KLIMATET Fiskbolaget BD Fisk i Luleå meddelar att man har börjat använda återvinningsbara förpackningar av sockerrör. Detta sänker enligt bolaget kraftigt utsläppen av växthusgaser.
− Som livsmedelsproducenter är vi beroende av att miljön och klimatet mår bra, och för 2 år sedan bestämde vi att vi ska gå över till förpackningar som inte skadar klimatet. Det har inte varit helt enkelt och vi är inte ända framme, men med den här nya plastfilmen har vi tagit ett stort steg. Och ju fler livsmedelsföretag som satsar på den här sortens innovationer desto snabbare kan vi utveckla ännu mer klimatvänliga förpackningar, säger Roger Karlsson, försäljningschef på BD Fisk, enligt ett pressmeddelande.
Bolaget använder en plastfilm som heter I’m Green™ certifierad PE-plast till sina förpackningar. Men eftersom plastfilmen inte ger en tillräckligt bra syrebarriär måste den i dagsläget kombineras med ett annat barriärmaterial.
”Detta gör att BD Fisk i dagsläget kommer upp i 78 procent fossilfritt material i sina förpackningar, men målet är 100 procent”, skriver bolaget i pressmeddelandet.
/FoodMonitor
Fakta (källa: BD Fisk):
”BD Fisk ägs av yrkesfiskare efter Norrbottens kustland och är idag Norrlands ledande fiskproducent. Bolaget, som har över 90 år i branschen, förser både dagligvaruhandel och storhushåll med sina produkter.”
Foto: BD Fisk. Används med tillstånd.

t20