pasta_al_salmone-380g_new_largeNya färdigrätter
i ny förpackning
Findus nya koncept World Selection finns nu ute i butikerna. Tanken är att erbjuda fräscha lunchalternativ med smaker från världens alla hörn i en helt ny typ av förpackning inspirerad av take away-boxen. Locket behålls på vid tillagning, rivs sedan av och man kan äta direkt ur skålen.
 
De tre nya rätterna inom World Selection är inspirerade av Italiens och Japans kök. Rätterna definieras enligt Findus av bra råvaror och genuina recept samt helt utan tillsatser.
 
– Varje dag förtjänar en god lunch. Med dessa rätter vill vi erbjuda riktigt bra lunchalternativ som är lätta att tillaga, säger Lena Holmberg, kategorichef för enportionsrätter på Findus, och fortsätter:
 
– Det asiatiska köket tilltalar många svenska konsumenter. Italien är också en stor matnation med ett kök som är populärt bland svenskarna. Dessa lanseringar känns därför helt rätt i tiden.
 
Förpackningen är också smart på så vis att den har minskat materialåtgången med hela 60 procent jämfört med förpackningar till traditionella enportionsrätter.
 
– I höst lanseras fler rätter inom World Selection. Då kommer spännande smaker från Thailand, Indonesien, Indien och Marocko, säger Lena Holmberg.
 
/FoodMonitor

t20