cwaterGray´s lanserar
trendig hälsodryck
– Enbart i Brasilien säljs det över 45 miljoner liter kokosvatten om året, och ytterligare 20 miljoner liter exporteras.  Naturligare hälso- och energidrycker utan konstiga tillsatser är det kunderna vill ha idag, och Coconut Water lever upp till kraven, säger Emily Gray, PR-ansvarig på Gray’s American Stores i Sverige, som nu lanserar en ny Coconut Water-dryck på den svenska marknaden.
 
Den nya produkten lanseras både på burk och i tetrapack i syfte att nå ut till dagligvaruhandeln, servicehandeln och även gym och apotekskedjor.
 
– Den nya vågen av funktionella naturliga drycker är en riktig kassoko, och kokosnötsvatten är den senaste trenddrycken som kommit till Sverige för att stanna. Enbart i USA säljer den för runt 40 miljoner kronor om året, tack vare synlighet via filmstjärnor, popartister och i tv. Den har druckits som törstsläckare och känd hälsodryck i hundratals år över hela världen, och nu har västvärlden anammat den på grund av dess sunda innehåll, berättar Håkan Eriksson, Vice Vd på Gray’s American Stores i Sverige.
 
Coconut Water är den klara vätskan från mitten av unga gröna kokosnötter, den marknadsförs som en hälsodryck och räknas som den mest naturliga vätskekällan efter vatten. Dessutom är den mer näringsrik än standardmjölk och innehåller mindre fett och har inget kolesterol, enligt Gray´s.
 
– Många kallar den naturens egen dryck, eftersom den är biologiskt ren, och full av naturliga sockerarter, salter och vitaminer som avvärjer trötthet. Den är en naturlig energidryck och ett bra naturligt alternativ till sportdrycker, konstaterar Håkan Eriksson.
 
/FoodMonitor

t20