anna1
Anna inspirerar till hälsa i Toscana
Anna Skipper håller fortsatt högt tempo i hälsans tecken. Parallellt med coachning av viktminskningsgrupper avslutades nyligen inspelningarna av den nya säsongen av TV-serien ”Du är vad du äter” med start i april. Dessutom förbereder Anna nu som bäst sina populära hälsoresor, som i år gör debut i vackra Florens där hon numera har sin bas.
   
Grundtanken med hälsoresorna är att de intresserade som anmäler sig till något av de två kursprogrammen ska få hjälp att ta första steget till en positiv livsförändring. Anna och hennes team vill inspirera till ett hälsosammare liv i vacker miljö och med t.ex. gemensam tillagning av god och välbalanserad mat, motion i den vackra och kulliga terrängen, personliga hälsosamtal och besök på marknader och gårdar som producerar mat och vin.
 
Två olika, veckolånga kurser erbjuds vid två tillfällen vardera under vår och höst. ”Vikt & Inspriation” 18 -25 april och 26 september – 3 oktober, samt ”Matlagning & Gourmetnytta” 25 april – 2 maj och 3 -10 oktober. Små grupper à max 15 personer.
 
Anna, vad skiljer de båda kurserna åt?
 
anna2– Under Vikt & Inspirations-kursen handlar det framförallt om att lära sig mer om sig själv och sin kropp. Mycket träning givetvis men också föredrag, personliga samtal och upplägg av utvecklingsprogram. Matlagning & Gourmetnytta i sin tur har fokus på själva matlagningen. Här kommer det att röras i grytor och njutas av inlärda och gemensamt tillagade, välbalanserade recept med optimala och lokala råvaror. Självklart kommer vi att röra på oss mycket i det vackra landskapet, men den hälsosamma matlagningen genomsyrar verkligen denna kurs.    
  
I ”Du är vad du äter” handlar det till stor del om deltagare där ohälsan gått väldigt långt och där din coachning också tydligt är anpassad efter detta. Vänder sig dina hälsoresor till en annan kategori?
 
– De som söker till mina kurser är till att börja med människor som vill satsa på framtiden och är gediget intresserade av detta. Sedan kan dessa i sin tur tillhöra en rad olika kategorier, och vara på olika nivåer vad gäller hälsostatus. Det kan vara allt ifrån de klassiska jojo-bantarna till överviktiga eller människor som helt enkelt vill lära sig att leva hälsosamt och ändå kunna njuta av god mat. Vi har också en enorm spridning åldersmässigt på deltagarna. De kan vara allt emellan 18 till 75 åringar!
 
Att Italien, Florens och Toscana är vackert känner många till. Men vad har du fastnat mest för vad gäller det lokala jordbruket och dess produkter, samt själva livsstilen i regionen?
 
– Det är ju otroligt vackert i dessa trakter och själva miljön stimulerar till motion. Man vill automatiskt vara ute och röra sig bland kullarna, vilket givetvis är en livsstil även bland de fast boende här som jag gillar. Sedan är ju Toscana ett paradis vad gäller råvaror! Det bördiga landskapet och klimatet är som klippt och skuret för odling av en rad produkter, späckade med såväl smak som näringsämnen!   
 
För mer info och anmälan till Anna Skippers hälsoresor: www.annaskipper.se
 
/MATS HOLMSTRÖM


t20