arlamjolkdryck2stMjölkdryck med
extra protein
Arla meddelar att man nu lanserar en mjölkdryck med 30 procent mer protein än vanlig mjölk. Den ska fungera såväl som uppladdning inför träning som för återhämtning efter.
  
Den nya mjölkdrycken kommer i två smaker - naturell och blåbär - och finns i butik från vecka 19, meddelar Arla.
  
Bakgrunden till utvecklingen av den nya produkten är att nästan hälften av den svenska befolkningen (47 procent) motionerar minst två gånger i veckan. För tio år sedan var andelen 36 procent enligt Arlas undersökningar. Träningsintresset har även ökat efterfrågan på återhämtningsprodukter, vilket har lett till att marknaden för proteindrycker inom dagligvaruhandeln växer.
  
Därför lanserar Arla nu en naturlig variant av återhämtningsdryck – mjölk med extra protein i två smaker, naturell och blåbär. Mjölk är naturligt rik på högkvalitativt protein och innehåller 18 av 22 av de näringsämnen vi rekommenderas att äta varje dag. Den nya mjölkdrycken innehåller utöver dessa näringsämnen 30 procent extra protein, och passar därför särskilt väl för den som motionerar.
    
Arla har också konstaterat att många av specialprodukterna som finns i dagligvaruhandeln har både högt proteininnehåll och högt kolhydratinnehåll. Genom att tillföra extra protein till mjölken men behålla den naturliga kolhydrathalten är Arlas mjölkdryck med extra protein ett alternativ för den som vill vara aktiv vardagsträna och hålla koll på vikten, enligt bolaget.
  
/FoodMonitor

t20