alpro2Produktnytt:
Mandelbaserad dryck
Alpro meddelar att man för första gången lanserar en produkt som inte är sojabaserad. Istället är det den omtalat sunda mandeln som denna gång är råvara. Alpro Almond Drink vänder sig till alla på jakt efter en miljövänlig och hälsosam livsstil, enligt företaget.

Alpro fortsätter sin innovationsresa inom växtbaserade livsmedel. Alpro Almond Drink består av malda lättrostade mandlar som odlats kring Medelhavet. Mandeln är en naturlig källa till antioxidanter och vitamin E och är dessutom rik på nödvändiga mineraler och enkelomättade fetter, påpekar bolaget.
 
Mandelns positiva kvaliteter och möjligheter till variation har på kort tid gjort den till en snabbklättrare bland hälsobloggarnas favoriter. Mandelmjöl är vanligt i bakning och på samma sätt som några mandlar ofta rekommenderas som ett snabbt mellanmål, tjänstgör drycken som en smart filantrop mellan måltiderna.
 
Alpro Almond Drink är söt i smaken och har dessutom samma karaktärsdrag som mjölk. Den fungerar därför fint i kaffet, över flingorna, som ren dryck men också i matlagning.
 
– Vi vet att många vill äta mer miljövänligt och hälsosamt, men att utbudet ibland kan kännas begränsat. Att vi nu breddar vårt sortiment med mandeldryck känns helt rätt i tiden och är ett bevis på att det finns tillräckligt bra produkter även utöver de sojabaserade, säger Hanna Möller, produktchef på Alpro.
 
Alpro Almond Drink finns i butik från och med vecka 19.
 
/FoodMonitor 

t20