Alkoholfritt alternativ
under Almedalsveckan
I flera år har Carlsberg Sverige fokuserat på att upplysa om farorna med alkohol och bilkörning. I år väljer man att ta sitt engagemang till Almedalen genom att sätta upp en alkoholfri bar vid flera av politikerveckans populäraste mingel och seminarier. Baren går under namnet Drink & Drive-baren.
 
Under Almedalsveckan 1-8 juli bjuds det på en hel del alkohol under minglandet. Carlsberg Sverige vill med sin alkoholfria bar både informera om farorna med alkohol och bilkörning samt erbjuda smarta alternativ.
 
Utöver att servera alkoholfria alternativ kommer även ”Alkostickan”, ett nykterhetstest för engångsanvändning, att delas ut.
 
– Syftet är att få mingelbesökare att tänka till och prata med varandra om riskerna med rattfylleri. Samtidigt ser vi att efterfrågan på alkoholfria alternativ är fortsatt stor. Försäljningen av alkoholfria produkter på Systembolaget ökade med 26 procent under förra året och vi tror att det finns en stor efterfrågan på alkoholfria alternativ även i Almedalen, säger Henric Byström, PR-ansvarig på Carlsberg Sverige.
 
Den alkoholfria baren är en del av den rikstäckande informationskampanjen Don´t Drink & Drive som har initierats av Carlsberg Sverige och restaurangkedjan Harrys.
 
/MATS HOLMSTRÖM

t20