eatgood
Hälsosammare pommes frites
- med innovativ ugn
Vad är största hälsoproblemet med pommes frites? Jo, frityroljan, som gör att slutprodukten dryper av fel sorts fett. Företaget EatGood Sweden har tagit sig an problemet och lanserat en specialugn som ger lika goda pommes frites och andra produkter som normalt friteras med frityrolja, med hjälp av endast ånga och varmluft. Självaste Leif Mannerström (foto vänster) blev imponerad under GastroNord-mässan och lovordar nu ugnen LightFry, som han tycker borde vara en självklarhet hos såväl snabbmatskedjor som skolor och restauranger.
– Så här ska pommes frites smaka. Och att slippa frityrolja i ett restaurangkök gör förutom hälsoaspekten mycket för både säkerhet och miljö, säger stjärnkocken Leif Mannerström om pommes frites tillagade med LightFry-ugn.
Det var på Gastro Nord mässan som Leif Mannerström först kom i kontakt med pommes frites tillagade i företaget EatGoods innovativa ugn. Jonas Andersson (foto höger) från EatGood propsade på att han skulle smaka. Men Mannerström var mycket skeptisk.
– Det är många som har försökt att komma runt fritering med frityrolja men ingen har lyckats. Det har EatGood gjort. Med tanke på såväl smak som hälsa och arbetsmiljö borde LightFry-ugnen vara en självklarhet både för snabbmatskedjor, restauranger och skolor. Och inte minst för konsumenter, menar Mannerström.
EatGood har som filosofi att människor ska kunna äta mat de gillar utan att fara illa.
– Att tillagningen är säker för arbetsmiljön och resultatet bra för hälsan förstår alla. När smaken dessutom är bättre än vid traditionell fritering kommer intresset för vår ugn att bli stort. Mannerströms gillande har redan öppnat många dörrar, säger Jonas Andersson, Försäljningschef på EatGood.
Fakta: EatGood har huvudkontor i Borås och tillverkning av ugnar i Habo. Företagets vision är att människor ska kunna äta den mat de gillar utan att fara illa. Därför utvecklar man lösningar som gör ohälsosam mat mer hälsosam. Lösningar som inte kräver ändrat beteende hos konsumenten.
/FoodMonitor

t20