Recept för Årets Kock 2013 inlämnade
Anmälningstiden är slut och nu har alla kockar som vill tävla i Årets Kock 2013 lämnat in sina recept. En tydlig trend är att en tredjedel av de sökande kockarna tävlar med recept med råvaror från svenska gårdar. Detta meddelar LRF.
– Det är jätteroligt att så många kockar har valt att anmäla sig till tävlingen med recept med svenska råvaror. Det visar återigen att svenska råvaror är av god kvalitet och har unika egenskaper och att de har en självklar plats i Sveriges största matevenemang, säger LRFs förbundsordförande Helena Jonsson, och fortsätter:
– Intresset för lokal och regional mat ökar bland konsumenterna. Det finns en trygghet i att veta hur maten har producerats och att jag kan vända mig direkt till bonden om jag har frågor. Det är roligt att kockar och restauranger förstår att ta vara på det här intresset.
LRF meddelar också att av totalt 146 bidrag kommer 21 stycken från kvinnor, vilket är dubbelt så många som förra året. De tävlande kommer också från hela Sverige.
Nu ska de 24 kockar som får tävla i semifinalerna utses. Semifinalerna äger rum i Uppsala den 13 november och i Jönköping den 20 november. Den 28 november är det sista chansen i Göteborg. Totalt är det sex kockar som tävlar om titeln Årets Kock i finalen i Stockholm den 8 februari 2013.
/FoodMonitor

t20