Lina1Lina fick hälsopris
Tidningen Hälsa gav i samband med arrangemanget Guldäpplet ut ett hederspris till Lina Gebäck (foto), dietist, matkreatör och en av grundarna till Linas Matkasse. ”Det känns stort att få ta emot ett pris baserat på våra insatser att förbättra människors hälsa och välmående”, kommenterade Lina efter prisutdelningen.
Guldäpplet delas ut av tidningen Hälsa till personer och företag som gjort gott för människors hälsa. Tidningen ser dessutom utmärkelsen som en vägledning för konsumenter som vill leva ett hälsosammare liv. Guldäpplet delas ut i de fem klasserna mat, kosttillskott & växtbaserade läkemedel, naturlig hudvård, hälsoprylen och hälsoprofilen.
Lina2Ett utdrag ur motiveringen lyder:
”Kassen har öppnat ögonen på många yngre människor om hur man kan använda mer grönsaker i maten".

Lina Gebäck passar också på att lyfta det faktum att företaget alltid har en vegetariskt rätt på menyn i Linas Originalkasse”.
– Den vegetariska maträtten har funnits med varje vecka sedan starten 2008. Förutom den hälsosamma aspekten i att äta mindre kött och den miljömässiga vinningen tycker jag även att det är fantastiskt kul att få positiv feedback på de vegetariska maträtterna från kunder som kanske tidigare inte har haft en positiv inställning till vegetarisk kosthållning, säger hon.
/FoodMonitor

t20