Gruppbild ICA GlutenfriknckebrdNytt och glutenfritt
ICA lanserar nu ett helt nytt sortiment av glutenfria produkter under varumärket ICA Glutenfri. Produkterna är särskilt utformade för att passa hela familjen, meddelar man.
Grundkonceptet med sortimentet är välsmakande varor som passar till såväl frukost som middag, och som är fullvärdiga alternativ för den som inte tål gluten.
– Laktosfria varor har verkligen blommat upp de senaste åren, men så ser det inte riktigt ut när det gäller glutenfritt. Därför vill vi på ICA använda vår kunskap och vårt engagemang till att ta fram nya produkter som är fullgoda alternativ till vanlig pasta, bröd och fikabröd, säger Christina Karlsson, dietist och chef ICA Hälsa.
De produkter som nu lanseras är en del av en större satsning inom ICA Glutenfri, meddelar man vidare.
Redan existerande produkter inom sortimentet är: Spaghetti, Casarecce och Fusilli, Brungräddat knäckebröd och Havreknäcke, Surdegstoast och Morotsbröd samt Blåbärtsmuffins.
/FoodMonitor

t20