Danone stöder tarmforskning
Danone Sverige meddelar att man nu som första livsmedelsföretag blir huvudgivare till Mag-Tarmfonden. Därmed vill bolaget stärka sitt band till svensk forskning i ämnet. Som en start på det nya samarbetet skänker Danone under veckorna 16-21 en krona per sålt Activia 4-pack direkt till Mag-Tarmfonden.
Hundratusentals svenskar lider idag av olika mag- och tarmrelaterade sjukdomar, från inflammatoriska sjukdomar som Crohns sjukdom och ulcerös kolit till IBS (Irritable Bowel Syndrome), som dessutom ökar i samhället.
Danone har ett engagemang för maghälsa sedan den första yoghurten som lanserades 1919 såldes på apotek för att lindra magbesvär. Sedan 1991 bedriver Danone forskning specifikt inom tarmhälsa, med fokus på probiotiska bakterier, vid den egna forskningsanläggningen i Paris.
– Vi välkomnar Danone som samarbetspartner och Guldgivare till Mag- Tarmfonden. Gastroenterologisk forskning har idag små resurser i förhållande till hur stor betydelse sjukdomarna i matsmältningsorganen har för folkhälsan, kommenterar Henrik Hjortswang, ordförande Mag- Tarmfonden och verksamhetschef vid avdelningen för gastroenterologi vid Linköpings Universitetssjukhus.
– Genom att stödja Mag- Tarmfonden kan vi vara med och bidra till att forskningen går framåt och förbättra livet för de som lider av mag- och tarmbesvär, säger Peter Odemark, VD Danone Sverige.
/FoodMonitor

t20