pagen2
Produktnytt: Skånska surdegsbröd
Pågen har tagit tillvara på såväl surdeg- och hälsotrenden som den ökande efterfrågan på närodlat när man vecka 19 lanserar sin nya brödserie med tydligt nordiskt tema. Bröden är bakade med surdeg och kallpressad rapsolja från Österlen.
Pågen, med bas i Skåne, har låtit sig inspireras av sin omgivning i sitt nya brödkoncept, Pågens Surdegsbröd. Detta genom sädesslag som nordisk fullkornsråg mald i Pågens egna kvarnar, surdeg och kallpressad rapsolja från Gunnarshögs Gård på Österlen.
– Svenskarna har tagit surdegen till sitt hjärta, men vi vet att man inte alltid hinner baka själv och då är vårt bröd ett bra alternativ. Det var härligt att kunna hämta inspiration från vår omgivning och ta fram naturligt sunda bröd med surdeg och fullkorn utan att för den sakens skull behöva tumma på den goda smaken, säger Boel Lagerwall, kommunikationschef Pågen.
Pågens nya surdegsbröd finns i fyra smaker; Surdegsbröd LantGoda, Surdegsbröd KärnSund, Surdegsbröd DinkelGlädje och Surdegsbröd RågLycka. Bröden är alla nyckelhålsmärkta.
/FoodMonitor

t20