Axfood överväger terminshandel
På grund av de ökande råvarupriserna planerar Axfood att säkra priserna på spannmål genom terminshandel. Detta för att hantera de stora svängningarna, enligt Dagens Industri.
 
Måttet för den globala utvecklingen av priset på ingredienser i bröd, bröd- och veteindexet, har gått upp med 50 procent från den 1 januari till 1 november.

Enligt Axfood kommer svängningarna i råvarupriserna att fortsätta och har därför beslutat att undersöka om terminshandel med spannmål kan vara ett sätt för att skapa stabilitet i inköpspriserna.

Enligt DI beräknas Mats Sjödahl, inköpsdirektör på Axfood, att presentera ett slutförslag på hur Axfood kan arbeta med terminshandel i början av nästa år.

Både Coop och ICA säger till DI att de inte har några planer på att terminssäkra råvarupriser. De menar att det är upp till varje leverantör att arbeta med terminssäkring.

FoodMonitor
 

t20