smilla1Smilla släpper bakbok för glutenintoleranta barn och ungdomar
– Vi glutenintoleranta kan få minst lika goda bullar – om inte godare, säger 15-åriga Smilla Luuk, som nu släpper boken Smilla bakar glutenfritt. Smilla fick själv diagnosen glutenintolerans som femåring.
– Det var tur att jag då inte riktigt förstod vad det innebar. Om jag hade förstått skulle jag kanske bara gett upp och slutat baka. Nu fortsatte jag istället, med lite större utmaning, stöttande föräldrar och ett helt nytt liv framför mig, kommenterar Smilla Luuk i ett pressmeddelande.
Genom sitt experimenterande i köket har hon Smilla fått fram recept som fungerar och som verkligen ger fina och goda bakverk. Budskapet är att det inte behöver vara krångligt.
Bakgrund: 2010 startade Smilla bloggen glutenfrittliv.se och fick snabbt många följare. På bloggen skrev hon ner sina recept och bloggade om livet som glutenintolerant. I februari 2012 letade Sofia Hahr, förläggare på Rabén & Sjögren efter ett recept på glutenfri pizza och hamnade på Smillas blogg. På Alla hjärtans dag 2012 hade de kontakt första gången.
/FoodMonitor

t20