elegantly-vegan-fb
Veganen som gjorde skillnad
Att fortsätta leva som vegan i Sverige efter fem år i London visade sig inte vara det lättaste. Veronica Stenberg, som gick från vegetarian till vegan för sju år sedan, bestämde sig för att göra något åt saken. Nyligen släppte hon Sveriges första digitala kokbok för veganer genom en app för iPad och iPhone. Namnet är Elegantly Vegan.
Det var 2011 som Veronica återvände till Sverige och Göteborg. Som hängiven vegan blev det något av en kulturkrock när hon upptäckte hur mycket mindre utbudet var här hemma.
– Ja, faktiskt. Förutom åren i London så har jag alltid älskat att resa, även till exempel i andra delar av England och USA. I dessa länder var det hur enkelt som helst att leva som vegan, utbudet är stort på restaurang och det är också mycket mer accepterat, det ses snarare som en kvalitetsstämpel att erbjuda rätter fria från kött mjölk och ägg. I USA är också många kända skådespelare och artister öppet veganer vilket gjort att det också finns en trendfaktor, konstaterar Veronica, och fortsätter:
– I Sverige är utbudet litet och man möts av en skepsis som vegan. Jag kommer ihåg hur folk nästan tyckte synd om mig när jag öppnade min lunchlåda på jobbet efter att jag flyttat hem
I slutet på förra året började Veronica på allvar presentera sitt förslag om en elegant kokbok för veganer för olika förlag. Ganska snart fick hon napp hos förlaget Turningpoint FTW, som specialiserat sig på digitala böcker och som erbjöd sin hjälp att paketera Veronicas recept. Det här passade Veronica perfekt.
Läs hela artikeln om Elegantly Vegan här

t20